Monitor Bezoekersdrukte helpt je deze zomer de rustigere plekken opzoeken

Foto: Pixabay

Met de zomervakantie in aantocht trekken we er weer meer op uit. Maar hoe weet je nou of – en hoe druk het is op bepaalde plekken in stad en in de regio? Bureau Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft daarvoor voor heel Gelderland een handige tool ontwikkeld: de ‘Monitor Bezoekersdrukte’. Online zie je aan de hand van een kaart waar de drukke en rustige plekken zich in Gelderland op dat moment bevinden.

Vermijd drukte en check vooraf de Monitor

De bezoekersdruktekaart bevat verschillende locaties waar dagrecreatie plaatsvindt, zoals bossen en attracties als Apenheul en Julianatoren. Je kunt dus in één oogopslag zien op welke plekken je de 1,5 meter-maatregel goed kunt naleven. Ruim 300 ondernemers en locaties werken mee aan de monitor. Je kunt de kaart vinden op visitveluwe.nl maar ook op o.a. apeldoorn.nluitinapeldoorn.nl en apeldoorn-binnenstad.nl.

‘Zoek & boek een restaurant’-module

Zin om een hapje te eten in Apeldoorn maar geen idee waar je terecht kunt en welke reserveringsmogelijkheden er zijn? Omdat veel horecabedrijven hun eigen regels hanteren, is er door Apeldoorn Partners een handige tool ontwikkeld: de ‘zoek & boek’-functie. Met deze tool kun je gemakkelijk vinden waar jij naar op zoek bent. Een lunch boeken op zaterdag? Borrelen op donderdagavond? Bekijk de tool op uitinapeldoorn.nl en apeldoorn-binnenstad.nl.

Attracties en bezienswaardigheden

Eropuit in Apeldoorn en de dorpen? Vanaf 2 juli aanstaande vind je alle informatie over attracties en bezienswaardigheden op uitinapeldoorn.nl inclusief welke maatregelen er van kracht zijn per attractie. Zo heb je alle informatie per aanbieder eenvoudig en snel voor handen. Bekijk de tool op uitinapeldoorn.nl

Bekijk de Monitor Bezoekersdrukte.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.