Welkomstbrief voor toeristen van burgemeester Ton Heerts

Foto: Kleinleugenmors/Wikimedia

Beste bezoeker,

Van harte welkom! Ik ben blij dat u deze zomer gekozen heeft voor een bezoek aan onze mooie gemeente. Ik hoop dat u zult genieten van alles wat Apeldoorn en de Veluwe u te bieden hebben. En dat is veel, dat zult u ongetwijfeld gaan ervaren.

U zult ook merken dat we in Apeldoorn ons best doen om er voor iedereen een mooie en gezonde zomer van te maken. Maar dat kunnen we alleen met uw hulp. Daarom wil ik u vragen om u overal aan de richtlijnen van het RIVM te houden, drukte te vermijden en aanwijzingen van ondernemers en toezichthouders op te volgen. Alleen zo kunnen we samen het coronavirus eronder houden. Ook op vakantie.

We willen het u daarbij zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom hebben we ons best gedaan, samen met de (horeca)ondernemers, de openbare ruimte zo in te richten dat u op een veilige, vriendelijke en verantwoorde manier onze mooie gemeente Apeldoorn kunt bezoeken. Met name in de binnenstad en op andere drukke plekken is daar veel aandacht aan besteed. Zo staan er geen obstakels, zoals geparkeerde fietsen en reclameborden, meer in de winkelstraten en zijn er looprichtingen aangegeven. Wat er nog meer is geregeld, kunt u vinden op www.apeldoorn.nl/binnenstad. Ook kunt u gebruik maken van een tool om te kijken waar het druk is en waar niet, ook in de rest van de provincie Gelderland. Meer informatie daarover vindt u op de Gelderse site www.toerismevan.nl (voor de Veluwe, Arnhem en Nijmegen).

Dit wordt de uitdaging deze zomer: genieten van onze herwonnen vrijheid en tegelijkertijd alert blijven. Ontspannen vakantie vieren en tegelijkertijd bewust zijn van wat we doen. Ik wens u een heel fijne vakantie en zie u graag nog een keer terug!

Met vriendelijke groet,
Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.