Topsport Gelderland lanceert Coronafonds voor Gelderse topsporters

Foto: ©Bart van Gastel

Topsport Gelderland lanceert een tijdelijk Coronafonds voor Gelderse sporters die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen.

Eenmalige bijdrage voor topsport

Via dat fonds kunnen sporters die bij andere regelingen tussen wal en schip vallen een aanvraag doen voor een eenmalige bijdrage. Sporters kunnen via de website topsportgelderland.nl tot en met eind juli hun aanvraag indienen. Een onafhankelijke selectiecommissie oordeelt daarna per individu over de daadwerkelijke toekenning van een bedrag tussen de 250 en 1000 Euro.

Ondersteunen ambities

Via het initiatief kunnen tientallen sporters ondersteund worden vanuit een fonds dat met eigen middelen van Topsport Gelderland en steun van de provincie Gelderland tot stand is gekomen en enkele tienduizenden euro’s groot is. Topsport Gelderland hoopt nog op steun van andere partners. Topsport Gelderland ondersteunt topsporters, toptalenten en de programma’s waarin zij zich ontwikkelen. Ook in deze uitdagende tijd richt Topsport Gelderland zich op het ondersteunen van de ambities van deze sporters.

Niet voor iedereen

“Er zijn meerdere initiatieven op touw gezet, waarbij sporters met bepaalde statussen of een eigen bedrijf een beroep kunnen doen op aanvullend inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel sporters die op internationaal niveau acteren alsnog buiten de boot vallen”, schetst Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer de situatie. “De complete financiële pijn kunnen we niet wegnemen, maar met dit initiatief hopen we Gelderse sporters die vaak al financieel op het randje balanceren enigszins verlichting te kunnen bieden en sommigen er zelfs voor te behoeden om noodgedwongen hun carrière vroegtijdig te moeten beëindigen”

Topsport Gelderland

Topsport Gelderland is dé partij op het gebied van talentontwikkeling, en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de Gelderse talenten. Kramer: “Eén van onze grootste prioriteiten is om Gelderse talenten te helpen het beste uit zichzelf te laten halen. Dat doen wij op vele manieren en daarin proberen we ook flexibel te zijn, op basis van behoeftes. Deze situatie, met de coronacrisis waarin we nu zitten, is een uitzonderlijke uitdaging die vraagt om uitzonderlijke maatregelen. Voor ons, maar zeker ook voor sporters en andere sportorganisaties. Daar hebben we al op ingespeeld door online veel kennis aan te bieden en we hopen dat we ook met dit Coronafonds, op een voor ons uitzonderlijke manier, een bijdrage kunnen leveren die een verschil maakt voor sporters in het najagen van hun ambities.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.