Coronacrisis zorgt voor een verkorte verkooptijd van twee weken voor eigen woning

Foto: Pixabay

Niet eerder moesten woningkopers zo snel beslissen. Door de coronacrisis zijn woningen in zowel Apeldoorn, Deventer als Zwolle in recordsnelheid verkocht. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Rodenburg Makelaars (partner in Dynamis).

Verkooptijd in Apeldoorn bijna twee weken korter in coronacrisis

De woningen die de afgelopen maanden in Apeldoorn zijn verkocht, stonden gemiddeld slechts 24 dagen te koop. Dit is maar liefst 12 dagen korter dan de recordverkooptijd van een halfjaar geleden. Hieruit blijkt dat kopers en verkopers minder tijd nemen voor de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden. Ook in Zwolle (20 dagen) en Deventer (23 dagen) vonden woningverkopers in recordsnelheid een koper.

Korte verkooptijd gevolg van de coronacrisis

De snelle verkopen zijn een gevolg van het toenemende aantal woningeigenaren dat hun huis te koop zet en de zoekers die direct hun kans grijpen. Zowel kopers als verkopers voelen steeds meer de urgentie om de transactie plaats te laten vinden, gedreven door zowel de economische onzekerheid van de coronacrisis als de aanhoudende krapte.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.