Overheidshulp is gewenst door de dierentuinen in Nederland

Het voortbestaan van bijna alle Nederlandse dierentuinen staat onder grote druk. Ze hebben het ministerie van Landbouw gezamenlijk gevraagd om financiële hulp.

Overheidshulp

“Zonder overheidshulp gaan dierentuinen omvallen”, aldus de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen tegen EenVandaag. In totaal gaat het om 27 van de ruim 30 dierenparken. Door de lockdown en de geldende maatregelen leiden de dierentuinen een gezamenlijk verlies van 150 miljoen euro. Het noodpakket zou 110 miljoen van dat verlies moeten dekken.

Apenheul maakt zich zorgen over toekomst

Apenheul, Wildlands Zoo en Ouwehands Dierenpark meldden aan het televisieprogramma dat zij “zich grote zorgen maken over de toekomst van hun park”. De Rotterdamse dierentuin Blijdorp vreest zelfs dat salarissen van de medewerkers niet betaald kunnen worden. Ook “Het gaat nog jaren duren om hiervan te herstellen”, denkt Lisette de Ruigh van de NVD. De dierentuinen waren na de uitbraak van het coronavirus enkele weken gesloten en kunnen sinds de heropening een beperkt aantal gasten verwelkomen. Het bericht ‘Dierentuinen vrezen voor voortbestaan en vragen om noodpakket’verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.