T-Mobile 5G nu ook beschikbaar in Apeldoorn  

Foto: Pixabay

Vanaf deze week is het 5G-netwerk van T-Mobile Nederland ook in Apeldoorn beschikbaar. Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen in de komende dagen toegang tot de ongekende mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt. Het 5G-netwerk wordt vooral uitgerold in de Randstad. Beide providers pakken daarbuiten ook wat extra plaatsen op.

5G-netwerk Apeldoorn

De veiling van de rechten om op het 5G-netwerk te mogen uitstralen leverde de staat 1,23 miljard euro op. Met de komst van 5G komen er mogelijkheden die zorgen voor digitale innovatie van stad en dorp, zodat lokale ondernemers verder kunnen innoveren en inwoners nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen. Apeldoorn beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt deze gemeente, samen met het grootste gedeelte van de rest van Nederland, in een nieuwe fase van mobiel internet. Een ontwikkeling waar de afgelopen jaren veel over gesproken is. De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Eind 2020 is het 5G-netwerk van Vodafone, KPN én T-Mobile landelijk dekkend, is de verwachting.

Sneller en beter voor dataverkeer

Steeds vaker en steeds meer. Dat zijn de steekwoorden die horen bij het gebruik van mobiel internet door ondernemers en particulieren. Het verschil tussen 3G en 4G is goed te merken. Het verschil tussen 4G en 5G zal in snelheid niet zó duidelijk te merken zijn ,maar wel in de extra mogelijkheden die het biedt als er wordt gekeken naar het Internet Of Things en naar allerlei smart urban oplossingen. De communicatie van  en tussen apparaten zal alleen maar toenemen en daar is het 5G-netwerk een goede ondersteuning voor.

Voeten in de aarde

Een 5G-netwerk was er niet zonder slag of stoot. Diverse telecommasten zijn door vandalen in de brand gestoken en er zijn meerdere rechtszaken tegen de start van een 5G-netwerk gestart. Volgens tegenstanders is de blootstelling aan elektromagnetische velden met het in gebruik nemen van het 5G-netwerk een stuk groter en dit kan een gevaar voor de gezondheid opleveren. Ook zijn er tegenstanders die er van uitgaan dat het 5G-netwerk ontwikkeld is om controle over de samenleving te houden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.