Expositie ‘Jouw boswachtershart’ voor kinderen tot 12 jaar in Informatiecentrum ’t Leesten

Foto: ©SBB 't Leesten

Vanaf 1 augustus is het Staatsbosbeheer Informatiecentrum t Leesten bij Ugchelen open voor bezoekers van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00.

Interactieve expositie

Er is een interactieve expositie ‘jouw boswachters hart’ die voorlopig alleen door kinderen tot 12 jaar gebruikt mag worden. Ouders/begeleiders mogen wel meedenken. Verder is er een souvenirwinkel en balie waar u terecht kunt voor informatie over het beleven van de natuur op de Midden Veluwe. Het informatiecentrum is dé startplek voor een bezoek aan de natuur.

Informatiecentrum Staatsbosbeheer

Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer vormt samen met de Brasserie ‘t Leesten en de Veluwe experts de kern van het Bospaviljoen ’t Leesten. Oorspronkelijk zou het Bospaviljoen geopend worden op 3 april. Door de coronamaatregelen kon dit echter niet doorgaan. Ook de vrijwilligers konden daardoor niet ingewerkt worden. Nu er steeds meer versoepeling in de maatregelen komen is het informatiecentrum langzaam haar deuren gaan openen. Vanaf 1 augustus gaat het vijf dagen in de week open van 11.00 tot 17.00. De bedoeling is dat deze uren op termijn nog iets verder worden uitgebreid.

Startplek met horeca en parkeren

‘t Leesten is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en het perfecte startpunt om de Midden Veluwe verder te ontdekken. Heide, bos, cultuurhistorie en water, u vindt het hier allemaal. Vanaf de ruime parkeerplaats stapt u op de fiets naar de schaapskudde op Hoog Buurlo en het iconische Radio Kootwijk of doet u een wandeling over de Leesterheide. Er is een hondenloslooproute. Ook ruiters en MTB-ers kunnen vanaf hier starten met routes over de Veluwe. De rust en de ruimte van de oeroude Veluwe is het kenmerk van deze plek. Bovendien is de Veluwe het leefgebied van allerlei wilde dieren. Bij het informatiecentrum krijgen bezoekers tips voor de mogelijkheden voor een dagje Veluwe en het spotten van wild.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.