Warmte in deze week breekt alle records die je maar kan bedenken

Foto: Pexels

Apeldoorn zuchtte onder de warmte van het afgelopen weekend. Vrijdag werd volgens Apeldoorn Meteo net na 18.00 uur de 33.3°C bereikt. Zaterdag en zondag waren iets minder warm met 32,9°C en 30.8°C.

Heetste 9 augustus in Nederland ooit gemeten

In De Bilt was het zondagmiddag om 16.10 uur 32,6 graden en daarmee is het officieel de warmste 9 augustus ooit gemeten. Het vorige record was 32,5 graden, dat werd in 2004 gehaald, zo meldt Weeronline. In het zuiden werden zondag nog hogere temperaturen gemeten. In Gilze-Rijen werd het om 15.50 uur maar liefst 35,3 graden.

Hittegolf en warmte

Eerder zondag was al sprake van een officiële hittegolf, de eerste van dit jaar en de 29e hittegolf sinds het begin van de weermetingen door het KNMI in 1901.

Weersverwachting

De komende dagen blijft het zeer heet met in De Bilt maxima van 33-34 graden. In het zuidoosten wordt het met 37 graden het heetst. Aan de noordwestkust is het 29 graden. Van zondag op maandag is de nacht erg warm. In het midden en zuiden daalt de temperatuur niet verder dan 20-21 graden en vooral in steden zal het nog warmer zijn. Het bericht Heetste 9 augustus in Nederland ooit gemeten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.