Noodweer met onweersbui hield lang stil boven Apeldoorn

Een regenbui die over de Veluwe heendreef, veroorzaakte zaterdagavond een hoop wateroverlast. Rondom Apeldoorn was de wateroverlast het grootst.

Noodweer blijft hangen

Volgens weerman Reinier van den Berg was het een stil hangende onweersbui die voor veel regen en wind zorgde. Er viel veel regen in korte tijd en dat kon de riolering op veel plekken niet aan. Straten, tuinen en rioleringen stonden blank, sommige panden kwamen deels onder water te staan op een aantal plekken zorgde de regenval voor flink wat wateroverlast.

De 112-meldingen voor Apeldoorn bleven maar binnenkomen op de meldkamer.

De Kayersdijk werd voor deel afgesloten.

 

Twitteraar Gerko van Kampen laat zien hoe zijn tuin er uitziet na de stortbui.

Problemen

De overlast van het weer zorgde ook voor ongevallen en kleine verkeersproblemen. De hulpdiensten, waaronder voornamelijk de brandweer, maakten overuren. Buurtbewoners hielpen in Radio Kootwijk mee met elkaar en de brandweer.

Zondag weer

Ook zondag zorgde het noodweer voor lichte overlast. De onweersbui van zondag dreef gelukkig wel door, waarmee schade beperkt bleef.

https://twitter.com/Brandweer2020/status/1295074457732681730

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.