Meer steun voor rookvrije speeltuinen en kinderboerderijen

Foto: Rookvrije Generatie

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat locaties waar kinderen komen, rookvrij zijn. Dat meldt Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, een samenwerking tussen Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds, op basis van onderzoek.

Meer rookvrij

De meeste Nederlanders vinden dat speeltuinen (91 procent), kinderboerderijen (92 procent) en (buiten)sportterreinen waar kinderen sporten (87 procent) geheel rookvrij moeten zijn. “Vrijwel iedereen vindt het vanzelfsprekend dat kinderen in een rookvrije omgeving opgroeien. Toch kunnen kinderen op veel plekken niet rookvrij spelen en sporten. Dat is onacceptabel”, zegt Michael Rutgers, voorzitter van de organisatie.

Onderzoek

Sinds 1 augustus zijn alle schoolterreinen in ons land wettelijk verplicht rookvrij. Rutgers vindt het onbegrijpelijk dat er dan nog wel gerookt wordt op andere plekken waar kinderen spelen en sporten. Het onderzoek is uitgevoerd door Kantar onder ruim 1350 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het bericht Meer steun voor rookvrije speeltuinen en kinderboerderijen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.