Bol.com doet term ‘Zwarte Piet’ in de ban

Foto: Flickr/Hans Splinter

Bol.com gaat de term ‘Zwarte Piet’ niet meer gebruiken in de teksten over producten die het verkoopt.

Aanpassingen Zwarte Piet bij bol.com

In plaats daarvan wordt in onder meer titels en productomschrijvingen het woord ‘Piet’ gebruikt. Verder past de webwinkel de huidskleur in producten aan naar ‘beige’ of een andere passende kleur, wanneer wordt verwezen naar een blanke huidskleur.

In een verklaring op de website meldt het verkoopplatform dat het vanaf eind september niet meer mogelijk is artikelen te verkopen via bol.com die de term ‘Zwarte Piet’ bevatten of uitbeelden. Verkooppartners hebben tot dan de tijd om deze artikelen uit te verkopen of zelf al uit hun assortiment bij bol.com te halen. “Daarna zullen we het zelf actief weren van ons platform.”

Platform voor iedereen

De webwinkel stelt dat iedereen bij bol.com terecht moet kunnen en zich er welkom bij moet voelen. “Je welkom voelen gaat niet samen met een assortiment dat aanzet tot discriminatie/haat en daardoor als kwetsend wordt ervaren.” Het bericht Bol.com doet term ‘Zwarte Piet’ in de ban verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.