Drukte bij teststraten, dus ‘laat je alleen testen bij klachten’

Foto: Pixabay

Steeds meer mensen laten zich testen op het coronavirus, en daardoor wordt het erg druk bij de testlocaties.

Drukte op meer plekken

Ook in de laboratoria waar onderzoekers moeten vaststellen of iemand inderdaad besmet is, stijgt de druk. “Laat je alleen testen bij klachten”, is daarom de oproep waar het ministerie van Volksgezondheid en de regionale gezondheidsdiensten maandag mee komen. In de afgelopen week zijn veel meer tests uitgevoerd dan in voorgaande weken. Het aantal afspraken lag ongeveer 40 procent hoger dan in de week ervoor, en “in sommige regio’s ging het nog sneller”.

Uitbreiden capaciteit

Het ministerie van Volksgezondheid, de gezondheidsdiensten en de laboratoria zijn bezig om de capaciteit uit te breiden, zodat tijdens het snotterseizoen meer mensen kunnen worden getest. Maar omdat dit nog niet klaar is, komt de oproep, “om personen mét klachten te kunnen blijven testen”. Het bericht Drukte bij teststraten, dus ‘laat je alleen testen bij klachten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.