Zorggroep Apeldoorn ontvangt drie koppelbedden van Roparun

Foto: Zorggroep Apeldoorn

Medewerkers van Hospice de Spreng, onderdeel van Zorggroep Apeldoorn, namen onlangs de drie koppelbedden in ontvangst die geschonken werden door Stichting Roparun.

Zorggroep Apeldoorn

Via het Netwerk Palliatieve zorg Oost Veluwe deed Hospice de Spreng een tijdje geleden een aanvraag voor de koppelbedden. Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het aanschuiven en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.

Meerdere locaties

‘We zijn super blij dat Roparun onze aanvraag heeft goedgekeurd en we van deze bedden gebruik kunnen gaan maken. Ze zijn niet alleen voor Hospice de Spreng, maar ook voor algemeen gebruik op de andere locaties van Zorggroep Apeldoorn. Mooi dat door dit logeerbed een eenpersoons zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed kan worden en mensen samen kunnen zijn!’

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.