Koninklijke onderscheiding voor de heer H.G.J. Weimer

Foto: ANN

De heer H.G.J. Weimer (78) heeft vrijdag 11 september 2020 een koninklijke onderscheiding gekregen.

Koninklijke onderscheiding

Locoburgemeester Detlev Cziesso reikte hem de versierselen uit, die horen bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens een (coronaproof) receptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Onderwatersportvereniging Sub’70. De heer Weimer is vanaf het begin, dus al vijftig jaar lid van Sub’70.

Actief vrijwilliger

Hij heeft diverse bestuursfuncties vervuld en heeft als lid van de activiteitencommissie allerlei activiteiten georganiseerd om de leden leuk en veilig te laten genieten van de duiksport. Hij heeft jarenlang alle materialen van de vereniging verzorgd en is lid van de ploeg die de zuurstofflessen van de leden vult. Als Master Scuba Diver helpt hij bij introductieduiken en begeleidt hij cursisten tijdens hun opleiding. Verder is de heer Weimer al jarenlang een van de actiefste leden van de Apeldoornse Vogelvereniging Kanaria. Hij is ook al zo’n 12 jaar vrijwilliger bij de Stichting Vrienden van het Putter Stoomgemaal, die het stoomgemaal (een rijksmonument) en een stoomsleepboot operationeel houdt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.