Landelijke intocht Sinterklaas ditmaal op geheime plek, Apeldoorn zonder intocht

Foto: ©Luciano de Graaf Fotografie

De landelijke sinterklaasintocht gaat onder klein voorbehoud gewoon door, op een geheime locatie omdat er geen publiek bij kan zijn. Dat heeft de NTR vandaag laten weten.

Ook alsnog afblazen

Als er nieuwe, strengere maatregelen komen, kan het gebeuren dat een landelijke intocht alsnog moet worden afgeblazen, maar daar wordt niet van uitgegaan. ‘Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is’, schrijft de omroep in een verklaring. Ook het Sinterklaasjournaal wordt gewoon uitgezonden.

Start op 9 november

De verhaallijn is net als andere jaren niet bekend. ‘Het Sinterklaasjournaal volgt – dat kunnen we wel zeggen – de belevenissen van Sinterklaas en zijn pieten op weg naar Nederland én in aanloop naar pakjesavond,’ aldus de persverklaring. Het programma is van maandag 9 november tot en met zaterdag 5 december vanaf 18:00 uur te zien op NPO 3. De intocht is op zaterdag 14 november vanaf 12:00 uur op NPO Zapp / NPO3 te volgen.

Apeldoorn

Vorig jaar was het nog extreme druk tijdens de intocht in Apeldoorn. De gemeente was gastheer van de landelijke intocht. Vanwege de coronaproblematiek zullen er dit jaar geen traditionele intochten in de gemeente plaatsvinden. Mogelijk zullen er wel op verschillende plekken alternatieve intochten mogelijk gemaakt worden.

In Apeldoorn zelf heeft de Stichting Apeldoornse Sinterklaas Intocht nog zo lang mogelijk gewacht met het besluit, vertelt voorzitter Antoine Joosten. ,,Met een klein greintje hoop dat er misschien toch nog positieve ontwikkelingen rond corona zouden zijn.’’ Maar die zijn dus uitgebleven.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.