Premier Rutte maakt vrijdagavond nieuwe regionale coronamaatregelen bekend

Foto: Pixabay

Premier Mark Rutte en minister De Jonge geven vrijdag een persconferentie over regionale maatregelen tegen corona. Welke maatregelen onze Veiligheidsregio krijgt opgelegd, wordt vanavond duidelijk.

Premier Rutte: Horeca vroeger dicht en groepen kleiner

Wat die maatregelen precies inhouden is nog niet bekend, maar donderdagavond lekte al wel uit dat het vooral zal gaan om maatregelen in de horeca. Zo mag er in de horeca vanaf 00.00 uur niemand meer naar binnen en moeten gelegenheden om 01.00 uur sluiten. Daarnaast mag een groep nog ‘slechts’ uit maximaal 50 mensen bestaan. Op de persconferentie zal in detail worden ingegaan op de aanscherping van de maatregelen in de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden.

KHN: “Symboolpolitiek”

Directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemde de maatregelen al “symboolpolitiek” van het kabinet om daadkrachtig over te komen. Volgens hem zullen ze juist leiden tot verstoring van de openbare orde. Hij denkt dat als op één tijdstip alle cafés, restaurants en bars leeglopen, het uitgaanspubliek zich gaat verspreiden zonder toezicht, wat voor problemen zal zorgen voor de openbare orde en handhaving. “KHN vindt het onterecht dat horecaondernemers met de mogelijk aanvullende maatregelen opnieuw de dupe worden, terwijl het gedrag van de samenleving dagelijks verandert”, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “Een dergelijk besluit betekent een extra financiële strop voor een sector welke nu al de afgrond in kijkt. Minder omzet vanwege de naderende winterperiode, waarin ondernemers meer op binnen aangewezen zijn én de afbouw van de financiële steunmaatregelen zullen veel horecazaken de das om doen.” Woordvoerders van een aantal gemeenten die met de nieuwe maatregelen te maken krijgen, wilden of konden donderdagavond nog niet inhoudelijk reageren. Het bericht Premier Rutte maakt nieuwe regionale coronamaatregelen bekend verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.