Recordaantal werkenden verliest baan in tweede kwartaal

Foto: Pixabay

Een recordaantal van bijna 340.000 mensen in Nederland werden van het eerste op het tweede kwartaal werkloos of verlieten (tijdelijk) de arbeidsmarkt. Dat is een record, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Branches

De afname was het grootst in bedrijfseconomische en administratieve beroepen, zoals receptionisten, dienstverlenende beroepen, waaronder personeel in de horeca valt, en beroepen in transport en logistiek, zoals taxichauffeurs.

Afname

Tegelijkertijd vonden 208.000 mensen die drie maanden eerder nog geen werk hadden een baan in het tweede kwartaal. In totaal nam het aantal mensen met betaald werk dus af met 132.000. Doorgaans stijgt het aantal werkenden juist in het tweede kwartaal, aldus het CBS.Van de mensen die in het tweede kwartaal geen werk meer hadden, volgden 129.000 onderwijs. Van die groep, vaak jongeren met een bijbaan, verloren degenen met een transport- of logistiek beroep het vaakst hun baan. Op de tweede plek staan scholieren of studenten die werkzaam waren als kelner of barpersoneel.

Recordaantal

Van de bijna 340.000 baanverlaters waren er 175.000 man en 163.000 vrouw. In de transport- en logistieke beroepen ging het voor het merendeel om mannen, in de zorg- en welzijnsberoepen waren de vrouwelijke baanverlaters oververtegenwoordigd. Het bericht Recordaantal werkenden verliest baan in tweede kwartaal verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.