Waarschuwing: betaal niets aan de website Afspraakloket.nl

Foto: Pixabay

Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) laat weten dat bij meerdere gemeenten in Nederland klachten binnen komen van inwoners die zijn opgelicht door de website afspraakloket.nl.

Afspraakloket.nl

De website afspraakloket.nl vraagt om gevoelige persoonlijke informatie en € 19,95 voor het maken van een afspraak bij een gemeente. De afspraken die zijn gemaakt worden niet doorgegeven aan de desbetreffende gemeente. Apeldoorn werkt NIET samen met deze website. Wees alert en betaal niet! U kunt gewoon gratis een afspraak maken bij uw gemeente. Burgerservicenummer doorgeven? Niet doen!

Persoonlijke gegevens

Maar dat is niet alles: het doorgeven van je burgerservicenummer is om tal van redenen een buitengewoon slecht idee. Zeker omdat je dit soort afspraken net zo makkelijk – en bovendien gratis! – rechtstreeks zelf met je gemeente kunt regelen, is het simpelweg niet nodig om twintig euro te betalen aan een website die ook nog eens persoonlijke informatie zoals je burgerservicenummer verlangt.

Schade door privacy

Kwaadwillenden kunnen een hoop schade aanrichten met je burgerservicenummer, en identiteitsfraude is dan ook een reëel gevaar. Met je burgerservicenummer in combinatie met je naam en geboortedatum kunnen fraudeurs bijvoorbeeld leningen afsluiten.
Ons advies? Je betaalt geld voor iets dat je zelf gratis kunt regelen en je hoeft in dat geval ook geen persoonlijke informatie te verstrekken aan een derde partij. Hoewel deze partij in theorie best dergelijke diensten mag aanbieden tegen een vergoeding, zijn er inmiddels signalen waaruit blijkt dat afspraken na betaling helemaal niet worden doorgegeven aan de gemeente, en dat is natuurlijk in de verste verte geen goed teken. Voor ons reden genoeg om uit de buurt van deze site te blijven en zeker geen afspraak via Afspraakloket.nl in te plannen. Het bericht Waarschuwing: betaal niets aan de website Afspraakloket.nl verscheen eerst op Venray.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.