Onderzoek AOb: leerkrachten niet blij met ‘snotneusbesluit’

Foto: Pixabay

Het besluit van het kabinet om alle basisschoolkinderen met verkoudheidsklachten naar school te laten gaan, vindt geen steun bij een groot deel van het onderwijspersoneel.

Eigen peiling

Dat meldt onderwijsbond AOb op basis van een eigen peiling. Twee derde van het personeel in het primair onderwijs vindt het onverstandig dat kinderen met een snotneus, keelpijn of kriebelhoest naar school komen. Een derde vindt het prima. Hoewel de leerkrachten het besluit goed vinden voor de kinderen, zijn ze wel bang dat ze zelf sneller verkouden raken. En dat leidt er weer toe dat klassen vaker naar huis moeten omdat ze dan niet mogen werken. Aan de peiling deden meer dan 3000 leerkrachten mee. “Mijn leerlingen zijn tegen de twaalf jaar oud, het coronavirus zal zich echt niet precies aan deze leeftijdsgrens houden”, aldus een van hen.

Valt niet goed

Eugenie Stolk, voorzitter van de AOb, concludeert dat het ‘snotneusbesluit’ niet goed valt bij het grootste deel van het personeel. “Het aantal besmettingen loopt op en tegelijkertijd de maatregelen versoepelen is lastig uit te leggen en geeft een onveilig gevoel. Dit signaal brengen we duidelijk naar voren bij de overleggen die we hebben met de minister en de politiek.” Het bericht Onderzoek AOb: leerkrachten niet blij met ‘snotneusbesluit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.