Nieuwe coronamaatregelen uitgelekt, tot aan de herfstvakantie strakker

Foto: Pixabay

Vanavond om 19.00 uur houden premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie om de maatregelen toe te lichten. De aangescherpte maatregelen zijn om een lockdown te voorkomen.

Nieuwe, scherpe coronamaatregelen

Het kabinet komt met een heel stel aangescherpte coronamaatregelen. Juist de versoepeling van bepaalde maatregelen, maakte het leven de afgelopen maanden weer wat gemakkelijker. Het werd allemaal weer wat gewoner. De besmettingen lopen al weer een aantal weken op. Ook ziekenhuisopnames komen daar steeds meer bij voor. Met het beperken van sociale contacten denkt het kabinet de komende 3 weken de R-waarde van 1,3 naar 0,9 te brengen.

Horeca

De horeca krijgt hiermee weer een tik. De bij uitstek place-to-be voor gezelligheid en het onderhouden van social contacten, moet om 21.00 uur stoppen en om 22.00 uur de deuren sluiten. Dit geldt voor restaurants, cafés en andere horecazaken.

Bij sportwedstrijden mag er geen publiek meer aanwezig zijn. Niet voor professionele sport en niet voor amateurs.

Ondernemingen met contactberoepen moeten een registratieplicht invoeren.

Supermarkten moeten het gebruik van winkelwagens ook weer verplicht stellen. Mogelijk komen er ook weer winkelblokken voor kwetsbare groepen.

Werken moet echt weer richting thuiswerken gaan. Werkgevers gaan ook gecontroleerd worden door handhavers. Kunnen werknemers thuis werken, maar verbiedt de werkgever dat? Dan kan een bedrijf mogelijk gesloten worden.

De aantallen van samenkomsten worden ook ingedamd. Dit betekent dat er niet meer dan 4 mensen samen mogen zijn. In publieke ruimtes mogen dit er maar 30 zijn en in de buitenlucht zijn het maximaal 50 personen tegelijk.

Naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam mag alleen nog maar gereisd worden als dit noodzakelijk is. Een hotel boeken mag in deze steden de komende drie weken ook niet.Nieuwe coronamaatregelen

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.