Kwijtschelding huur sportverenigingen in gemeente Apeldoorn

Foto: Pixabay

Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft besloten de huur van sportaccommodaties over de maanden maart, april en mei 2020 kwijt te schelden. De kwijtschelding geldt voor alle sportverenigingen die hun accommodatie van gemeente Apeldoorn huren. Het gaat meestal om veldsportverenigingen.

Speciale subsidieregeling

De gemeente kan dit doen vanwege een speciale subsidieregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze regeling is bedoeld om sportverenigingen  die te maken hebben met een terugval van inkomsten tegemoet te komen. “Ik realiseer me dat dit een veelal verloren sportseizoen niet goed maakt, maar het helpt verenigingen wel om door deze ook voor hen moeilijke periode heen te komen”, aldus Nathan Stukker, wethouder Sport. “Ik heb enorme bewondering voor de inzet van de sportverenigingen om mét in achtneming van alle regels en maatregelen het sporten en bewegen op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken. Dit is toch een steuntje in de rug voor hen.”

Ook verhuurders

Niet alleen de gemeente, maar ook andere verhuurders van sportaccommodaties kunnen van de rijkssubsidieregeling gebruik maken. Zo zal ook Accres, die in Apeldoorn sporthallen en sportzalen en gymnastieklokalen verhuurt, van de regeling gebruik maken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.