Nederlanders gooien steeds minder oud papier weg

Foto: Pixabay

Beeldschermen hebben papier in veel opzichten vervangen en daarom produceren Nederlanders steeds minder oud papier. Dat speelt met name in de steden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nederlanders en hun afval

In 2019 werd per Nederlander gemiddeld 49 kilo oud papier opgehaald. Dat is een kilo minder dan een jaar eerder en 15 kilo minder dan in 2010. Op het platteland halen gemeentelijke afvaldiensten dubbel zoveel papier op als in dichtbevolkte gebieden. Gemeenten zamelden vorig jaar in totaal 493 kilo afval per Nederlander in. Dat is te vergelijken met voorgaande jaren. Ook dan valt op dat inwoners van dunbevolkte gebieden meer afval weggooien. Dat komt volgens de onderzoekers onder meer omdat mensen hier vaak grotere tuinen hebben. Daardoor maken ze meer gft- en tuinafval.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.