Boek ‘Lang geleden in Apeldoorn’ voor alle leerlingen groep 5

Foto: @Euphoricjellyfish/Wikimedia

Deze week overhandigde wethouder Maarten van Vierssen alle leerlingen van groep 5 van de Heuvellaanschool het boek ‘Lang geleden in Apeldoorn’.

Boek met geschiedenis

In het boek staan 10 verhalen over de geschiedenis van Apeldoorn. Van elk verhaal is ook nu nog iets terug te zien in de stad. Bijvoorbeeld de grafheuvels. De leerlingen van de Heuvellaanschool namen meteen even een kijkje, want naast hun school ligt een grafheuvel. Samen met Maarten van Vierssen, schrijfster Nanda Roep, illustratrice Hélène Jorna en directeur van CODA Carin Reinders lazen ze het hoofdstuk over de grafheuvels in het boek.

Een boek voor elk kind

Niet alleen deze leerlingen, maar alle leerlingen van groep 5 in Apeldoorn krijgen het boek. Het boek blijft op school, zodat ook in de jaren erna het boek gelezen kan worden in de klas. Daarnaast krijgen ook alle nieuwgeborenen in de gemeente een boek, en alle kinderen die naar Apeldoorn verhuizen. Zo kan ieder kind meer leren over de stad en haar omgeving en op ontdekking gaan!

Meer weten over het boek?

Het boek is een bijzondere combinatie van ambities van Cultuur & Erfgoed en ambities van Gezinsstad Apeldoorn. En niet alleen de inhoud is bijzonder, ook de projecten en activiteiten die om het boek heen georganiseerd zijn of worden. Meer weten? Kijk op www.apeldoorn.nl/langgeledeninapeldoorn

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.