Nieuwe uitleg over de coronadrukte in de ziekenhuizen

Foto: Pixabay

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft donderdag een nieuwe uitleg op de drukte in de ziekenhuizen.

Wederom nieuwe uitleg

Het is de tweede persconferentie van de tweede coronagolf. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, licht de stand van zaken toe. De persconferentie is om 14.00 uur in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het coördinatiecentrum verdeelt coronapatiënten tussen ziekenhuizen in verschillende delen van het land. Dat moet de druk op de zorg zo draaglijk mogelijk houden. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen en intensive cares loopt namelijk op. Vanaf komend weekeinde kan de zorg voor mensen met andere klachten in de knel komen, waarschuwde Kuipers maandag bij de eerste persconferentie.

Twee keer zoveel coronapatiënten

Ziekenhuizen behandelen momenteel ongeveer 700 coronapatiënten. Dat is twee keer zo veel als anderhalve week geleden. Tegen het einde van de week zal dit zijn gestegen naar meer dan duizend en over ruim een week zullen meer dan 1600 coronapatiënten in een ziekenhuis liggen, vreest het LCPS. Tijdens de eerste golf kwam de reguliere zorg vrijwel helemaal stil te liggen. Dat willen ziekenhuizen nu zo veel mogelijk voorkomen, maar dat betekent wel dat er minder capaciteit is om coronapatiënten op te vangen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332