Indoorspeeltuinen voelen zich slachtoffer van onduidelijke Covid-19 regels

Foto: Pixabay

Onduidelijke en verkeerde Covid-19 regels zorgen ervoor dat indoorspeeltuinen, zoals Monkeytown, tegen grote problemen aanlopen met betrekking tot hun bedrijfsvoering.

Regelgeving

De regelgeving voor binnenspeeltuinen is erg onduidelijk, verschillend en vaak ook verkeerd. Nu met de corona-maatregelen houdt Monkeytown Apeldoorn zich bijvoorbeeld aan de overheidsregels. Net als alle andere vestigingen. Maar ook de 38 Ballorig Speeltuinen houden zich nadrukkelijk aan de overheidsregels. Net als Avontura in Dronten en Kok Experience in Harderwijk. Ook communiceren alle binnenspeeltuinen alle regels duidelijk naar hun gasten.

Oneerlijke regels

De regels zijn in de meeste gevallen oneerlijk. In de ene Veiligheidsregio mogen bijvoorbeeld 30 volwassenen in een binnenspeeltuin zijn, terwijl in de andere Veiligheidsregio maximaal 30 personen binnen mogen zijn. Dat zijn in dat geval volwassenen en kinderen. In veel binnenspeeltuinen kunnen de regels goed gehandhaafd worden. Aparte looplijnen, gebruik van toiletruimtes, verschillenden in- en uitgangen en afstand houden, allemaal regels die bij de gemiddelde binnenspeeltuin geen probleem zijn. “De huidige regelgeving, waarbij wij maximaal 30 gasten mogen ontvangen, is de nekslag voor onze bedrijfstak. Hiermee ontzegt de overheid kinderen de mogelijkheid tot gezond en veilig spelen. Dat kan en mag toch niet het geval zijn,” aldus Jeroen Horbach, algemeen directeur van Ballorig.

Petitie

Horbach: “Als er niks verandert, kunnen bedrijven niet meer functioneren in deze veranderde samenleving en zal het aantal bedrijven dat noodgedwongen moet stoppen verder beperkt blijven.” Namens heel veel binnenspeeltuinen in Nederland is er een petitie opgesteld. Hierin kunnen mensen hun steun kenbaar maken aan de overheid. De club binnenspeeltuinen wil gelijke regels in heel Nederland. Zij vragen om maximaal 100 personen in een ruimte waar verder de geldende regels gehandhaafd kunnen worden.

https://binnenspeeltuinen.petities.nl/

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.