Kabinet werkt aan aanscherping coronamaatregelen

Foto: Pixabay

Het kabinet komt dinsdag naar verwachting met een aanscherping van de coronamaatregelen, maar hoopt een complete lockdown nog te kunnen voorkomen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws en de NOS.

Overleg

Het kabinet overlegde zondag met zijn belangrijkste adviseurs over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Gehoopt was dat de maatregelen die twee weken geleden genomen werden inmiddels zouden hebben geleid tot een afvlakking van het aantal dagelijkse besmettingen, maar die tekende zich dit weekeinde nog niet af.

Vooral minder reisbewegingen

Het aantal positieve tests viel zondag met een kleine 6400 weliswaar wat lager uit dan een dag eerder, toen nog 6500 mensen te horen kregen dat zij besmet zijn. Maar de aantallen blijven gevaarlijk hoog, waardoor het volgens ingewijden voor de hand ligt dat het aantal reisbewegingen en contacten tussen mensen verder moet worden beperkt. Het bericht ‘Kabinet werkt aan aanscherping coronamaatregelen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.