Veiligheidsberaad praat weer over aanvullende maatregelen corona

Foto: Pexels/Canva

Het Veiligheidsberaad en minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) bespreken maandagavond in Utrecht of er extra coronamaatregelen moeten worden genomen.

Regionaal of landelijk?

Ook beoordelen de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s en de minister of die dan eventueel regionaal of juist landelijk moeten gelden. De besmettingscijfers van afgelopen weekeinde zijn cruciaal bij deze discussie.

Iets minder besmettingen

Het RIVM meldde zondag dat er tussen zaterdagochtend en zondagochtend evenwel iets minder nieuwe coronagevallen zijn gemeld dan de dag ervoor (6378 tegen 6500) maar die dag werd al duidelijk dat het kabinet dinsdag waarschijnlijk wel met een aanscherping van de maatregelen zal komen. Het kabinet hoopt wel een complete lockdown nog te kunnen voorkomen.

Ook recente maatregelen evalueren

De burgemeesters evalueren maandagavond ook de effecten van de mondkapjes, de vroege sluiting van de horeca en de beperkingen van de groepsgroottes. Het bericht Veiligheidsberaad praat weer over aanvullende maatregelen corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.