Vuurwerkvrije zones in Apeldoorn met 5 uitgebreid

Foto: Pixabay

Gemeente Apeldoorn breidt het aantal vuurwerkvrije zones uit. Naast de kinderboerderijen De Maten, Malkenschoten en Laag Buurlo zijn er meer plekken aangewezen.

Vuurwerkvrije zones in binnenstad Apeldoorn

Er mag er dit jaar ook geen vuurwerk worden afgestoken op Winkelcentrum De Eglantier, Winkelcentrum Schubertplein, Caterplein, Leienplein en Raadhuisplein. De gemeente heeft dit besluit genomen na overleg met vertegenwoordigers van de betrokken ondernemers. De gemeente heeft dit besluit genomen na overleg met vertegenwoordigers van de betrokken ondernemers.

Schade en overlast voorkomen

Met het besluit wil de gemeente schade en overlast op de winkelcentra voorkomen. Daarnaast verwacht de gemeente dat de horeca, met het oog op het beperkt aantal gasten die zij vanwege de coronamaatregelen op dit moment kunnen ontvangen, de komende maanden gebruik zullen maken van winter-terrassen. Met het aanwijzen van de horecapleinen tot vuurwerkvrije zone wil de gemeente tijdens de jaarwisseling het risico op schade, brand of andere ongelukken voorkomen.

Waarschuwing

Rondom de vuurwerkvrije zones worden bordjes geplaatst waarop gewaarschuwd wordt dat mensen een vuurwerkvrije zone betreden. Gemeente en politie zullen tijdens de jaarwisseling de vuurwerkvrije zones in de gaten houden. Op overtreding van het verbod staat een boete van honderd euro. In de rest van Apeldoorn mag vuurwerk afgestoken worden tussen 31 december 2019 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Bezwaar maken

Bewoners die niet eens zijn het besluit kunnen vanaf vandaag tot en met 9 november 2020 bezwaar maken bij de gemeente Apeldoorn. Het college van burgemeester en wethouders neemt na 9 november, met in achtneming van de ingediende bezwaren, een definitief besluit.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.