Winkelen in de binnenstad? Kom alleen en steun lokale ondernemers

Foto: Gemeente Apeldoorn

De zomer is achter de rug en ook in Apeldoorn ziet men dat het aantal corona-besmettingen toeneemt. Elke dag wordt het duidelijker: corona is volop aanwezig.

Winkelen? Denk aan de basisregels

De toename in besmettingen moet weer afnemen. De enige die dat voor elkaar kunnen krijgen, dat zijn de inwoners en ondernemers met elkaar. Dat vraagt van iedereen om de basisregels te volgen en de maatregelen serieus te nemen. Burgemeester Heerts heeft voor de komende zaterdagen extra maatregelen genomen. Het Marktplein wordt met dranghekken afgezet zodat er maximaal 600 personen door 4 in- en uitgangen op kunnen. Op het straatwerk zijn inmiddels weer loop- en routelijnen aangebracht. En de parkeergarage onder de Markt is ook afgesloten. Alles om bezoekers zoveel mogelijk te reguleren.

Markering op de zaterdagmarkt

In de stad werken de al ingevoerde maatregelen goed. Het fietsparkeerverbod zorgt voor veel ruimte en de markeringen in de binnenstad geven richting aan voor voetgangers. Zo kan iedereen zo goed mogelijk anderhalve meter afstand houden. Vanaf dit weekend zijn ook de looppaden op de markt gemarkeerd.

Winkel alleen

Shoppen in de stad kan gelukkig nog steeds. Maar houd rekening met de drukte en kom, waar mogelijk, alleen. Houd daarnaast de welbekende afstand en vermijd drukte. Dus maak van winkelen of van je marktbezoek geen uitje met vrienden of het gezin.

Steun lokale ondernemers

Juist door samen ons gedrag aan te passen, ondersteunen we ondernemers. Dus blijf lokaal kopen, maar doe dat slim. Doordeweeks zijn de winkels uiteraard ook open en vaak rustiger dan op zaterdag.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.