De zin en onzin van waterstof in de gebouwde omgeving

In het vervoer is waterstof al bekend
Foto: Pixabay

Op dinsdagavond 24 november organiseert de gemeente Apeldoorn in samenwerking met Energiek Apeldoorn een online themabijeenkomst over de toepassing van waterstof, als energiedrager in de gebouwde omgeving. Tijdens de bijeenkomst gaan fans en sceptici van waterstof met elkaar in gesprek en proberen we de zin en onzin van elkaar te scheiden

De bijeenkomst is onderdeel van een serie themabijeenkomsten over Apeldoorn in de energietransitie.

 • Datum: dinsdag 24 november
 • Tijd: 19:30 – 21:00 uur
 • Locatie: online deelname via internet.
 • Meld u direct aan

Een online bijeenkomst

Vanwege de huidige situatie omtrent covid-19 wordt de bijeenkomst online gehouden. Via een computer of tablet kunt u makkelijk actief deelnemen en online ook uw vragen stellen of reageren op stellingen.

Waterstof als energiedrager

Waterstof: er wordt veel over gesproken. Volgens sommigen het ei van Columbus, volgens anderen een energiedrager met nog veel haken en ogen, zeker bij het gebruik in woonwijken. Is het wel of geen goede oplossing? Zijn er voorwaarden voor de inzet of is het een utopie? We laten beide geluiden horen tijdens een online bijeenkomst en proberen zo de zin en onzin van elkaar te scheiden.

Het programma

Vanaf 19.30 uur kunt u inloggen en beeld en geluid testen. Om 19.45 uur opent gespreksleider Anja Wormeester de avond. Na een korte introductie schuiven verschillende gasten aan, die elk een eigen mening hebben over de kansen en beperkingen van waterstof. Zij zullen zichzelf en hun ideeën eerst kort presenteren. Daarna gaan zij met elkaar en met u in gesprek. Ook vragen we u een aantal keer te reageren op stellingen. Om 21.00 uur sluiten we af en hopen we de zin en onzin van waterstof van elkaar te kunnen scheiden.

De gasten

 • Thijs ten Brinck:duurzaamheidsadviseur bij We-Boost Transitions en oprichter van WattisDuurzaam.nl
  Thijs is een aanjager van duurzame groei en circulariteit. Actief in de energiesector, infra en mobiliteit. Kritisch volger en initiator van het waterstofdebat.
 • Marco Bijkerk:Freelance business developer energieproducten bij Bynex en schrijver van ‘Help, de energietransitie’
  Marco is betrokken bij diverse pilots met waterstofketels. Hij heeft uitgesproken ideeën over de energietransitie en ziet waterstof als noodzaak in de woningverduurzaming.
 • Sjoerd Delnoozunit manager Piping Systems & Materials bij KIWA
  Sjoerd ziet veel potentie in waterstof en werkt aan het wegnemen van belemmeringen voor het toepassen van waterstof om zo de energietransitie te verbeteren en versnellen.
 • Lianda Sjerpsmanager bij RcPanels en programmamanager Strategisch Wijkoverleg bij Stroomversnelling
  Lianda heeft brede en langjarige ervaring met innovatie en strategische advisering over energietransitie in de gebouwde omgeving en volgt de ontwikkelingen met een kritische blik.

Meld u nu aan

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.