Strengere maatregelen blijven uit, huidige maatregelen tot in december

Foto: Pxhere

Vandaag zijn de nieuwe coronacijfers bekend gemaakt van de afgelopen week. Wederom een stijging, maar minder hard. Strengere maatregelen blijven voorlopig uit.

Strengere maatregelen

Ergens deze week zou duidelijk moeten worden of de maatregelen van twee weken geleden hun werk doen. Daarom worden er vanavond geen strengere maatregelen afgekondigd. Toch is er even een persmoment van premier Rutte en minister De Jonge. Twee weken geleden werd er een gedeeltelijke lockdown afgekondigd. Deze maatregelen duren minstens vier weken, misschien dus wel langer. Maar pas met twee weken is pas duidelijk of de maatregelen effect hebben. Het is dus nog iets te vroeg om conclusies te trekken. De cijfers blijven te hoog en moeten naar beneden. De komende dagen wordt dan ook goed gekeken naar wat de cijfers laten zien. In Apeldoorn zijn maandag 26 oktober 57 mensen positief getest op corona.

Persconferentie

Pas volgende week dinsdag is er weer een echte persconferentie. Tenzij de cijfers ineens omhoogschieten en er strengere maatregelen nodig zijn. Een stap strenger van de huidige situatie is een volledige lockdown. We moeten er dus samen voor zorgen dat dat niet gaat gebeuren. “Zoek niet de grenzen op van de mogelijkheden,” benadrukt Rutte. Houd je dus aan de huidige maatregelen en basisafspraken. Dat zal langer dat vier weken moeten.

Tot in december

“Dit duurt nog zeker tot december,” bevestigt De Jonge. Dat geldt dus voor alle maatregelen binnen de gedeeltelijke lockdown. Dinsdag wordt duidelijk of het een volledige lockdown moet worden of niet. Het doel is de situatie van afgelopen zomer, maar hoe snel we daar terecht komen is niet duidelijk. Dat ligt volledig aan het reproductiegetal. Met een R van 0,88 duurt dat sowieso tot diep in december. Als dat R-getal dus niet snel genoeg wordt behaald, kan het zelfs tot in het nieuwe jaar duren.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen