Burgemeester Ton Heerts: samen een nieuwe lockdown voorkomen

Foto: Gemeente Apeldoorn

Burgemeester Heerts: “Dinsdag was het persmoment van het kabinet, u heeft het vast gehoord. Tot in december blijft de gedeeltelijke lockdown van kracht.”

Burgemeester legt uit

Dat is niet waar we op hoopten, zeker met de feestdagen die in aantocht zijn. Maar er worden nu zoveel mensen ziek, dat de zorg opnieuw vast kan lopen. En dat kunnen we niet laten gebeuren. Het zou heel mooi zijn als we de maatregelen konden versoepelen, maar daar is het nog echt te vroeg voor. Wat we nu wel kunnen doen, is er met elkaar voor zorgen dat we niet in een hele lockdown terecht komen. Dat kan alleen als we sámen de schouders eronder zetten.”

Derde steunpakket

Heerts: “Er is een derde steunpakket aangenomen, waardoor bijvoorbeeld de horeca en evenementenbranche extra subsidie krijgen. Maak daar vooral gebruik van, als ondernemer. We hopen dat dit de pijn wat verzacht, maar of het voldoende is weten we niet. Mede daarom blijft het belangrijk om elkaar te steunen. Natuurlijk: houd afstand, vermijd drukte en doe alleen de noodzakelijke dingen. Maar houd daarbij zéker ook oog voor elkaar.”

Steun lokale ondernemers

Heerts: “Dus: steun de lokale ondernemers. Blijf sporten zolang het kan, bestel iets lekkers bij uw favoriete koffietent, kroeg of restaurant, vergeet de groenteboer of bakker niet. Maak een praatje, breng iemand een bloemetje, zorg voor een ander en probeer het ondanks alles goed te houden met elkaar. Zo hopen we het met elkaar nog even vol te houden. Ook al is het lastig. Houd de moed erin!”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.