Attractiebedrijven: ‘Nu de klap en met de kerst weer open’

Foto: Apenheul

In het kader van strengere coronamaatregelen moeten alle attractiebedrijven (musea, dierenparken en attractieparken) op last van het kabinet de komende twee weken dicht.

23 attractiebedrijven

De Club van Elf, de belangenvereniging met 23 dagattractieparken onder haar leden waaronder de Efteling, Artis, Madurodam en het Spoorwegmuseum, houdt hoop in de traditioneel drukke maand december weer open te zijn.

Nu stappen zetten

“Het is belangrijk dat we nu stappen zetten”, stelt directeur Kees Klesman van de Club van Elf. “Dus nu een harde klap zodat we richting de kerstperiode weer open kunnen.” Volgens Klesman komen de dagattractiebedrijven niet per se in financieel zwaar weer vanwege deze twee weken durende sluiting. “November is traditioneel een rustige maand. Bovendien zijn een aantal van onze leden zoals Walibi en de Apenheul al gesloten in dit seizoen. Toch blijft het vervelend, want er is al veel geld verloren dit jaar.”

Zeker verschil in bedrijf

Hij wijst ook op de moeilijkere positie van musea en dierentuinen, met meer overdekte locaties. “Zij zullen mogelijk grotere klappen krijgen dan bijvoorbeeld de grote attractieparken.” Het bericht Attractiebedrijven: ‘Nu de klap en met de kerst weer open’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.