Viering van Sint Maarten dit jaar beter niet, vindt de VNOG

Foto: Pixabay

11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag! De afgelopen jaren maakt de viering van Sint Maarten een steeds groter onderdeel uit van jaarlijkse activiteiten.

Viering van Sint Maarten

Van oudsher is het langs de deuren gaan, een liedje zingen en dan hopen op een snoepje niet iets dat we in Apeldoorn centraal vieren. De afgelopen jaren komt dit fenomeen steeds meer op zetten. In verschillende wijken zie je op deze dag groepjes kinderen met een lampionnetje zingend door de straten heen lopen.

Dit jaar even niet

Het advies is om dit jaar Sint-Maarten niet te vieren. Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan, maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen.

Toch op pad?

Wil u toch langs de deuren gaan, neem dan de volgende maatregelen in acht:
• Houd voldoende afstand van mensen in de deuropening.
• Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen.
• Overleg met kind(eren) wat te doen met niet-verpakt snoep wat ze hebben gekregen.
• Zorg dat de begeleidende volwassenen (maximaal 4) te allen tijde 1,5 meter afstand houden van elkaar
• Organiseer geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen.

Op de website van de Rijksoverheid staan nog meer tips om tijdens dit soort dagen rekening te houden met de coronamaatregelen. 

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.