Ouderen fietsen vaker en zijn dan ook vaker slachtoffer

Foto: Pixabay

Fietsers die om het leven komen bij een ongeluk zijn steeds vaker ouderen. Inmiddels zijn zeven van de tien fietsdoden 60-plus.

Ouderen vaker slachtoffer

Dit meldt het kenniscentrum CROW-Fietsberaad op basis van nieuwe cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De toename in het aandeel fietsdoden is vooral te zien bij 80-plussers. In 2019 viel 27 procent van de fietsdoden in die leeftijdscategorie, in 2000 was dit nog 12 procent. Het aandeel fietsdoden jonger dan 60 jaar nam in dezelfde periode fors af: van ongeveer de helft in 2000 tot minder dan een derde (28 procent) in 2019.

Meer op de fiets

De toename onder de ouderen komt volgens het CROW-Fietsberaad doordat er meer ouderen zijn die ook steeds meer fietsen. Het bericht Ouderen fietsen vaker en zijn dan ook vaker slachtoffer verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.