Rekening voor grijze container in de brievenbus

Foto: Pixabay

Veel inwoners van Apeldoorn hebben in de afgelopen weken een brief van de gemeente gehad over de betaling van de grijze container. Het gaat om een rekening van € 25,- voor een geleverde grijze container. Sommige mensen denken dat het om een nepfactuur gaat. Dat is niet het geval. Daarnaast leverde de brief verschillende vragen op die we hieronder beantwoorden.

Rekening met vertraging verzonden

Het heeft lang geduurd voordat deze container in rekening is gebracht, maar de factuur is in opdracht van Circulus-Berkel en de gemeente Apeldoorn verzonden. In 2019 en ook dit jaar zijn tijdens de invoering van het omgekeerd inzamelen veel grijze containers besteld. Deze containers waren nog niet in rekening gebracht. Voor het versturen van deze rekeningen is hulp ingeschakeld van een derde partij, in dit geval Flanderijn. De rekeningen zijn om privacyredenen niet op naam, maar aan de bewoners van het adres gestuurd.

Het invullen van het betalingskenmerk geeft een foutmelding

In de brief staat dat u een betalingskenmerk moet vermelden bij uw betaling. Dat levert onduidelijkheden op. Als u de rekening via internetbankieren betaalt, dan volgt er een foutmelding bij het invullen van het betalingskenmerk. Het nummer uit de brief, samen met uw adres, moet bij omschrijving ingevuld worden in plaats van bij betalingskenmerk.

Geen grijze container meer

Als u geen grijze container meer heeft, dan is het belangrijk om dit te melden via [email protected]. U hoeft daarna de rekening niet te betalen. Ook als u uw grijze container wilt laten ophalen, dan moet u dit melden bij [email protected]. Dan geven wij dit door aan Circulus-Berkel en zorgen we ervoor dat u geen betalingsherinnering krijgt.

Twee rekeningen met twee verschillende nummers

Dit kan voorkomen als u volgens de administratie van Circulus-Berkel beschikt over twee grijze containers. Als dat zo is, dan betaalt u voor elke container € 25. Heeft u maar één grijze container dan kunt u dit melden via [email protected]. Daarmee voorkomt u een betalingsherinnering.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via [email protected] of telefoonnummer 14 055.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen