Speeltoestel Matenschans wordt gedemonteerd

Foto: Still Omroep Gelderland

Het speeltoestel de Matenschans wordt gedemonteerd en niet ergens anders in Apeldoorn teruggeplaatst.

Afgeschreven

Reden daarvoor is dat het speeltoestel nog verder beschadigd is en de kosten voor het verplaatsen en repareren hoger zijn dan gedacht. Bovendien bleek het lastig om een nieuwe goede plek te vinden voor het toestel vanwege de grootte ervan.

Zonde

Wethouder Detlev Cziesso vindt het jammer dat hij dit besluit moet nemen. “Het is een prachtig toestel waar heel veel kinderen van hebben mogen genieten. Helaas hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat er veel vernielingen zijn gepleegd aan het toestel. We hebben dat een paar keer gerepareerd met de buurt, maar het houdt een keer op.”

Hergebruik

Het speeltoestel wordt gedemonteerd en opgeslagen, zodat het hergebruikt kan worden om nieuwe speeltoestellen van te maken. “Ik ben blij dat we het speeltoestel in elk geval nog kunnen hergebruiken door het maken van nieuwe speeltoestellen of het herstellen van bestaande. Hopelijk kunnen op die manier toch nog veel kinderen indirect plezier beleven aan de Matenschans.”

Deze week weg

Om te voorkomen dat het speeltoestel nog verder beschadigd raakt, bijvoorbeeld bij oud en nieuw, hebben de brandweer en politie dringend geadviseerd het toestel zo snel mogelijk weg te halen. Het speeltoestel zal dan ook deze week weggehaald worden. De gemeente kijkt nog wat er terug kan komen op de plek van de Matenschans.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.