Werkzaamheden om fietspad Stationsplein stroever te maken

Foto: Pixabay

Vanaf maandag 30 november startten de werkzaamheden om het fietspad bij het Stationsplein stroever te maken.

Werkzaamheden voor beter fietspad

Verschillende fietsers gingen de afgelopen tijd onderuit op dit punt. Deze valpartijen waren aanleiding om stroefheidsmetingen te verrichten. Uit de metingen bleek dat het wegdek op enkele plekken te glad was en iets onder de geldende norm zat. Daarom wordt de bestrating ruwer gemaakt.

De werkzaamheden nemen 10 dagen in beslag

De tunnel blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Het hele fietspad, zowel binnen als buiten de tunnel, wordt behandeld. Daarna voldoet het fietspad weer aan de geldende normen. De afgelopen tijd werden fietsers door middel van borden gewezen op de gladde bestrating. Ook het voetpad naast het fietspad wordt aangepakt. Uit gesprekken met  gehandicaptenorganisaties bleek dat dit voetpad slecht begaanbaar is voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Daarom maakt de gemeente gelijktijdig het voetpad iets gladder, zodat dit straks beter begaanbaar is.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.