Meerderheid Nederlanders steunt actie opstandige horeca

Foto: Pixabay

Een ruime meerderheid in Nederland steunt volgens een opiniepeiling van Hart van Nederland de horecaondernemers die half januari weer open willen.

Meerderheid

64 procent van de ongeveer 4000 respondenten vindt het een goed idee als kroeg- en restauranteigenaren op eigen initiatief weer gaan beginnen. Bijna een kwart van de mensen (24 procent) is niet te spreken over de actie. Zij vinden dat de horeca zich gewoon aan de maatregelen moet houden.

Lokale afdelingen

50 van de 244 lokale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland kondigden woensdag aan op 17 januari de deuren weer te openen. Ook als dat niet mag. De ondernemers vrezen anders failliet te gaan. Onder meer in Breda, Maastricht, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen en Alkmaar hebben horecabedrijven zich bij de actie aangesloten. Het bericht ‘Meerderheid Nederlanders steunt actie opstandige horeca’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.