Veiligheidsberaad: geen landelijk verbod op carbidschieten 

Foto: ©Meppel.nieuws.nl

Er komt geen landelijk verbod op carbidschieten.

Veiligheidsberaad laat carbidschieten doorgaan

In streken waar de carbidtraditie al vele jaren bestaat, mag het afsteken dit jaar gewoon doorgaan. Dat zegt voorzitter Hubert Bruls van het veiligheidsberaad. In de praktijk blijkt dat het afsteken van carbid in de meeste delen van het land is verboden. “In bewoonde gebieden mag het sowieso niet. Het is namelijk verboden om geluids- of milieuoverlast te veroorzaken”, aldus de burgemeester van Nijmegen. “Of je het nog met een melkbus doet of wat anders.”

Moreel appèl

Volgens Bruls moeten mensen er niet aan beginnen als zij er geen ervaring mee hebben. “En daar waar het niet hoort, moet je het niet toestaan.” Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) is het helemaal met de burgemeesters eens. “Carbid is geen alternatief vuurwerk.” Hij doet een moreel appèl op mensen. “We doen dit maar een jaar, alleen om de zorg te ontlasten.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.