Kabinet besluit over nieuwe, zware maatregelen tegen corona

Foto: Pixabay

Het kabinet neemt maandag besluiten over nieuwe, zware maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Kabinet overlegt

In de ochtend is er crisisoverleg met bewindslieden die het meest bij de crisis zijn betrokken. Zij zullen de voorstellen bespreken die zondag in het Catshuis op tafel kwamen en die daarna verder zijn uitgewerkt door ambtenaren. Aansluitend neemt het kabinet daarover besluiten tijdens een extra ingelaste ministerraad.

Regels

Het is vrijwel zeker dat een groot deel van de winkels moet sluiten. Premier Mark Rutte liet dat vorige week al als optie doorschemeren. De invulling daarvan kan nog alle kanten op, zoals welke winkels precies en hoe lang. Ook over andere maatregelen die in het vizier liggen, is het nog niet duidelijk. Het gaat mogelijk om hernieuwde sluitingen van musea, bioscopen, theaters en andere evenementen. Ook scholen zouden een langere kerstvakantie kunnen invoeren, maar het is nog niet duidelijk of het kabinet dat besluit, wanneer het dan zou ingaan, hoe lang en om welke scholen het gaat. Waarschijnlijk is maandagavond al een nieuwe persconferentie waarin Rutte en zorgminister Hugo de Jonge de maatregelen aankondigen.

Internet

Net als bij voorgaande persconferenties circuleert er daags voor dat moment een lijst op het internet en social media. Op de lijst staan mogelijke maatregelen. Zo wordt er gesproken over een avondklok tijdens oud en nieuw. Geen alcoholverkoop na 18.00 uur. De overheid stuurde gisteravond een bericht de deur uit dat de lijst die nu rondgaat, echt niet klopt.

Reden

Aanleiding voor de haast bij het kabinet zijn de gestaag oplopende besmettingscijfers. De afgelopen week was er een flinke stijging en zondag tikte het aantal nieuwe coronabesmettingen bijna de 10.000 weer aan. Het bericht Kabinet besluit over nieuwe, zware maatregelen tegen corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.