Goedemorgen, het is vandaag woensdag 16 december

Foto: Pixabay

Door Sam Fish –We vierden gisteren cupcake dag en vandaag is het in Amerika een dag die daar heel mooi op aansluit. Het is namelijk ‘gooi overal chocolade overheen’-dag.

Goedemorgen met chocola

Dat kan natuurlijk in diverse vormen. Denk aan chocoladehagelslag op een boterham. Of cacaopoeder op je koffie. Of misschien schenk je vanavond wel warme chocoladesaus of je ijs. Het kan allemaal en het is allemaal lekker. En vandaag mag het, dus leef je uit! Dat maakt die lockdown een stuk zoeter.

Weerbericht

De ochtend is droog, maar kan mistig of nevelig zijn. Waarschijnlijk zorgt de wind ervoor dat het ochtendgrijs in de loop van de ochtend verdwijnt. Wel blijft er bewolking over, toch zou de zon af en toe wat ruimte moeten krijgen. ’s Middags neemt de bewolking verder toe, maar blijft het vrijwel overal droog. Pas in de late avond en nacht gaat het regenen. De wind neem iets toe, maar het blijft toch zo’n 10 graden.

Bron: Weer.nl

Corona-update

  • Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 9 tot 15 december.
  • De afgelopen week hebben 58.412 mensen een positieve testuitslag gekregen.
  • Er zijn 1480 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
  • Helaas zijn er de afgelopen week 398 mensen overleden aan het virus.

In Apeldoorn zijn er deze week 332 besmettingen bijgekomen. Volgens het coronadashboard zijn er in Apeldoorn de afgelopen 24 uur 20 mensen positief getest op het virus. Door een ICT-probleem bij de GGD heeft het RIVM niet alle meldingen ontvangen. Het dagcijfer van vandaag is daardoor niet compleet. In werkelijkheid ligt het cijfer hoger. Dit zal worden gecorrigeerd in de cijfers van de komende dagen, die daardoor hoger zullen uitvallen. In heel Nederland waren er 6682 positief geteste mensen.

Bron: RIVM 

Wat gebeurde er ook ooit op deze dag?

Op deze dag in 1899 werd voetbalclub AC Milaan opgericht door Engelse immigranten. En op 16 december 1910 werd de eerste vlucht gemaakt in een vliegtuig met straalmotor. En wist je dat Beethoven (1770) en Jane Austin (1775) op deze dag werden geboren?

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.