Voor vierde keer hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Foto: Pixabay

Voor de vierde keer krijgt de gemeente Apeldoorn de benoeming voor Trede 3, de hoogste trede, op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Hoogste trede

Dit is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Het instrument geeft inzicht in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen, gericht op kwalitatieve arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Het betreft een herwaardering die geldig is tot augustus 2022.

Trots

Wethouder Jeroen Joon met Personeel en Organisatie in zijn portefeuille is blij en trots met deze herbenoeming. “Je zou misschien denken: voor de vierde keer, dan is er weinig bijzonders meer aan. Maar dat is niet waar. Want deze benoeming is zeker geen vanzelfsprekendheid.”

Goed voorbeeld

Joon is dan ook blij dat Apeldoorn het goede voorbeeld geeft. “In Apeldoorn vinden we het belangrijk dat we dingen samen doen. Er is ruimte voor iedereen, iedereen moet mee kunnen doen. Inclusie is niet voor niets één van onze strategische thema’s. Dit vraagt natuurlijk meer dan alleen inzet van ons als organisatie, maar hoe kunnen we dit van anderen vragen zonder zelf het goede voorbeeld te geven? Ik ben trots en dankbaar om te zien dat het ons, voor de vierde keer op rij, is gelukt.”

Sociaal ondernemen

Wethouder activering en inkomen, Maarten van Vierssen, ziet ook in de praktijk wat sociaal ondernemen oplevert. “Ons doel is natuurlijk niet het halen van een vinkje op deze ladder. Ons doel gaat verder dan een plek creëren voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt. Deze groep voegt ook echt waarde toe aan onze organisatie en dienstverlening. Het is fijn dat we op hen kunnen rekenen.”

Uitnodiging

De wethouders vinden deze benoeming niet alleen een herkenning voor de organisatie en de kwetsbare medewerkers. Ze zien het ook als een uitnodiging. Aan ondernemers en organisaties in de stad, aan andere gemeenten en overheden, aan iedereen die iets kan betekenen voor deze groep. “Want hoe meer plekken er zijn voor kwetsbare mensen, hoe meer we kunnen zien dat zij grote waarde toevoegen aan onze samenleving”, aldus Joon.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.