Doe jij mee aan het landelijke, online FIFA-voetbaltoernooi van de politie?

Foto: PolitieNL

De harde lockdown heeft de kerstvakantie voor de jeugd langer gemaakt dan gebruikelijk en bovendien is er weinig te beleven. Verveling ligt op de loer. De politie wil de jongeren met een online FIFA-voetbaltoernooi van 29 tot en met 31 december een ontspannend én spannend evenement bieden.

Niet op straat hangen

“We laten met dit toernooi zien dat we als overheidsorganisatie niet alleen beperkend en repressief bezig zijn, maar ook verbindend”, zegt Roel van de Groes, projectleider van de pilot Gamen met de politie. “Daarnaast hopen we dat de jeugd hierdoor niet de straat op gaat om alsnog rond te hangen.” Alle gemeenten in Nederland kunnen zich aanmelden. Apeldoorn heeft zich aangemeld. Doe mee op dinsdag 29 en woensdag 30 december 18u en meld je HIER aan.

Eindwinnaar

Eerst wordt per deelnemende gemeente op 29 en 30 december een toernooi gehouden onder de deelnemende spelers. Vervolgens gaan alle lokale winnaars op 31 december de competitie aan om de eindwinnaar te worden. Zeker 26 gemeenten hebben zich al voor dit toernooi aangemeld, een aantal andere heeft het in overweging.

Fysiek toernooi niet mogelijk

Het project is ontstaan vanuit de pilot Gamen met de politie. Het oorspronkelijke idee was om een fysiek toernooi te organiseren in Urk, Arnhem en Helmond, enkele van de gemeenten waar recent ongeregeldheden plaatsvonden. Door de coronamaatregelen is een fysiek toernooi nu niet mogelijk. uit maatschappelijke betrokkenheid. Het toernooi wordt door ESL, organisator van e-sportevenementen en competities van computerspellen, gehost en geregeld. Dit bedrijf doet dit evenement niet uit winstoogmerk, maar uit maatschappelijke betrokkenheid. Gemeenten en politie hoeven zelf niets te organiseren en ook niet tijdens het gamen aanwezig te zijn. De basisteams kunnen hun capaciteit dus optimaal inzetten op straat.

Voorwaarde

Het toernooi vindt plaats op 29, 30 en 31 december. Op 31 december is de finale te volgen via een livestream op de ‘Twitch-kanalen’ van de politie en van ESL. Voor de eindwinnaar ligt er een Playstation 5 klaar. Alle prijzen van het toernooi worden pas ná de jaarwisseling uitgereikt. Voorwaarde is wel dat de winnaars niet betrokken zijn geweest bij ongeregeldheden tijdens de periode rondom oud en nieuw (in welke vorm dan ook).

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen