Oplichters gebruiken SMS voor ‘uitslag coronatest’

Foto:

Er zijn oplichters actief in Nederland die via SMS-berichten een corona testuitslag sturen. De GGD geeft NOOIT een testuitslag via SMS.

Oplichters via sms

De ontvanger krijgt een link toegestuurd waarop de uitslag te vinden zou zijn. Deze link leidt echter naar een website van de oplichters, waar DigiD-gegevens worden gevraagd. Door corona en de lockdown zijn er het afgelopen jaar diverse nieuwe manieren gevonden om mensen op te lichten. Op dit moment worden er sms-berichten gestuurd naar mensen met daarin de uitslag van de coronatest. Hierin staat dat de ontvanger positief is getest op corona en op een link moet klikken om de uitslag online te bekijken. “Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg”, zegt de GGD.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.