Storm Bella trekt zondag over Nederland

Foto: Pixabay

Storm Bella trekt in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend over Nederland. Door de vaak stevige windstoten kan de storm flinke schade toebrengen.

Storm Bella

Landinwaarts komt het ‘derde kerstdag’ niet tot een storm. De reden is dat de wind uit zuid- tot zuidwest waait en daardoor een lange weg over land aflegt. Het ‘ruwe’ landschap met bomen en gebouwen remt de wind af. Wel wordt gewaarschuwd voor kans op harde windstoten. Weeronline waarschuwt wel om voorzichtig te zijn op de weg, vooral op dijken, bruggen en keringen. Omdat het flink gaat regenen, is het zicht zondag soms slecht.

Kuststrook

Aan de kust is er een grote kans op storm (windkracht 9) en mogelijk krijgen de westelijke Wadden tijdelijk met een zware storm te maken (windkracht 10). Dat meldt Weeronline. Het KNMI geeft vanwege die zware windstoten code geel af voor Noord-Holland en de Wadden.

Waddeneilanden

Zondagochtend staat aan de Noord-Hollandse kust en op Texel en Vlieland een zuider- tot zuidwesterstorm. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. De kans is groot dat het tot een officiële storm komt op een van de weerstations van het KNMI. Daarvoor moet het minstens een uur lang gemiddeld met windkracht 9 waaien. Als het daadwerkelijk tot een officiële storm komt, dan is dat de zevende van dit jaar.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen