Contactloos betalen wint logischerwijs terrein in het afgelopen jaar

Foto: Pixabay

Contactloos betalen heeft flink aan populariteit gewonnen door de uitbraak van het coronavirus. Veel winkels in Apeldoorn en omgeving hebben bij de uitingen van de coronamaatregelen in hun winkel ook het zinnetje: “Graag pinnen of contactloos betalen, vanwege de hygiëne” staan. Of iets van die strekking.

Contactloos

Volgens onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland zijn veel Nederlanders hun aankopen aan de kassa contactloos gaan afrekenen met hun betaalpas of mobiele telefoon. Dit is zowel ten koste gegaan van het gebruik van contant geld als het traditionele pinnen, waarbij de pas in de betaalautomaat wordt gestoken.

Stuk meer

In oktober betaalden consumenten 67 procent van hun aankopen aan de kassa contactloos, terwijl dit aan het begin van het jaar nog maar bij de helft van de aankopen het geval was. Daartegenover staat dat Nederlanders sinds juni nog maar rond de 20 procent van de aankopen in winkels contant betalen. Dit is fors lager dan in januari en februari. Toen gebeurde dit nog bij 30 procent van de aankopen.

Pinnen ook minder

Ook het traditionele pinnen is de afgelopen maanden afgenomen. Aan het begin van het jaar pinden consumenten nog 21 procent van hun aankopen op deze wijze, maar in oktober nog maar bij 12 procent van de kassabeurten. Het bericht Contactloos betalen is in opmars in coronatijd verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.