Platform Young055 is gericht op Apeldoornse jongeren tussen de 12 en 26

Foto: ©Maximaal Sales/Young055 Platform

Op 23 december lanceerden diverse Apeldoornse partners op initiatief van de gemeente Apeldoorn het jongerenplatform Young 055.

Platform Young 055

Dit platform is speciaal gericht op jongeren uit Apeldoorn tussen de 12 en 26 jaar. Het doel van het platform is om jongeren bij elkaar te brengen, juist in deze tijd. Veel jongeren zitten door de vakantie en de lockdown aan huis gekluisterd en het gemis van vrienden en familie is groot. Het platform is ontstaan door een samenwerking van Apeldoornse partners. Het platform Young 055 werd daaruit geboren en is door Tim Koldenhof Producties & Events in recordtijd ontwikkeld om zo snel mogelijk live te kunnen gaan.

Fijn!

Wethouder Jeugd Detlev Cziesso: “Het is fijn dat er op zo’n korte termijn een mooi programma voor Apeldoornse jongeren is gemaakt. Er waren natuurlijk al plannen voor fysieke activiteiten, maar door de onlangs afgekondigde lockdown konden deze helaas niet doorgaan. Een mooie samenwerking tussen de betrokken Apeldoornse partners”.

Lancering met grote namen

Livestream

Het platform is op 23 december om 12.30 uur feestelijk geopend met een livestream van So You Think You Can Dance danser Juvat Westendorp en musicalster Vajen van den Bosch. Zij zullen het platform aftrappen met een dans- en zangworkshop, voor jong en oud. Deelname aan deze livestream is gratis daarna volgt er elke dag nieuwe content. Alles is bij te wonen via www.young055.nl. Young 055 is ook via Instagram te volgen.

Van workout tot workshop, van collegetour tot Tik Tok workshop

Young 055 biedt de mogelijkheid om deze jongeren te entertainen met actuele thema’s, interactieve online events en educatieve en vermakelijke workshops. Zij kunnen dagelijkse online content verwachten dat uit verschillende partijen uit Apeldoorn wordt aangeleverd, denk hierbij aan Orpheus, Gigant, Accres, Stimenz, Don Bosco, gemeente Apeldoorn en Tim Koldenhof Producties & Events. Daarnaast verschijnen er dagelijks nieuwe kijk- en luistertips, staan er weetjes, nieuwsitems die passen bij de doelgroep en kunnen de bezoekers meedoen met andere activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn zangworkshops om de basistechniek te leren, een TikTok workshop waarin je dansjes aangeleerd krijgt, een sessie waarin je leert drummen met voorwerpen in huis, praatgroepen om samen te delen, debatsessies om je mening te laten horen, sportieve workouts, een college tour met inspirators en speciale speledities voor oud en nieuw.

Voor en door jongeren

Tim Koldenhof: “Juist in deze tijd waarbij veel jongeren thuis zitten, is er grote vraag bij de jongeren naar vermaak en entertainment. Met dit platform bieden wij jongeren een gratis online omgeving waar zij zich niet alleen kunnen vermaken, maar ook nog iets kunnen leren en zelf kunnen meedenken. Door de actuele thema’s, de verschillende onderwerpen die aan bod komen en de uiteenlopende activiteiten, is er voor iedereen iets te doen op het platform.”.

Eigen ideeën welkom

Ook stimuleert de gemeente Apeldoorn via Young 055 jongeren om zelf creatief mee te denken en met initiatieven te komen. Met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het leven van jongeren in Apeldoorn. Een mooie kans voor jongeren om hun droom te verwezenlijken. Ideeën tot een bedrag van 2500 euro kunnen via de website ingezonden worden. De beoordeling verloopt via de bestaande Apeldoornse Initiatievenregeling van gemeente Apeldoorn. Uiteraard moeten de ideeën wel coronaproof kunnen worden uitgevoerd. Kijk voor de voorwaarden op www.young055.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen