Bladafval campagne met de planning voor de komende weken

Foto: Pixabay

De gemeente verwijdert in het najaar en winter het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken. Daarom is het zaak dat het bladafval verwijderd wordt.

Planning bladafval campagne

Vanaf half november gaat de gemeente ook weer op pad om de overlast van bladeren te beperken. Dit doen ze elke week op andere plekken binnen de gemeente. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Rondom geparkeerde auto’s zal geen blad weg geblazen worden.

Week 53 28 december tot en met 1 januari

In deze week wordt er geen blad opgeruimd.

Week 1 5 januari tot en met 8 januari

Stadsdeel Zuid Oost: Hoeves, Gaardes
Stadsdeel Noord Oost: Is in de afrondende fase. Nog enkele doorgaande wegen zoals Deventerstraat, Zutphensestraat, Laan van Zevenhuizen.
Stadsdeel Noord West: Centrum
Stadsdeel Zuid West: de Heze

Wat doet u met uw bladafval?

U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken. U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bladkorven

Uw bladafval kunt u vanaf oktober ook weer weg brengen naar de bladkorven. De gemeente plaatst deze op de verschillende locaties in heel Apeldoorn en de dorpen. Het is helaas niet mogelijk om bladkorven aan te vragen.

Schermvullende kaart

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.