Vaccineren in Gelderland start vanaf 3 grote locaties

Foto: Pixabay

Op maandag 18 januari starten de GGD’en in Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit 3 locaties.

Vaccineren in Gelderland

Voor Noord- Oost-Gelderland is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn, voor Gelderland-Midden sportcentrum Papendal in Arnhem en voor Gelderland-Zuid bevindt de locatie zich aan de Havenweg in Wijchen. In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen.

Uitnodiging volgt

De momenteel eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Er gaan echter ook stemmen op om ziekenhuismedewerkers als eerste vaccineren. Ziekenhuizen lopen op dit moment tegen de grenzen aan en hebben al het personeel hard nodig om coronazorg en reguliere zorg te kunnen blijven verlenen. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Iedereen aan de beurt

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.